Rijssen op Straat

18 Juli 2019

Tijd: 9.30 uur - 21.00 uur

Op donderdag 18 juli is er veel gezelligheid in koopcentrum Rijssen. Onder de noemer ‘Rijssen op Straat’ worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen. De winkels en terrassen zijn open tot 21.00 uur.

’s Morgens vindt de jaarlijkse lommerdmarkt plaats. ’s Middags en ’s avonds is er een leuk programma vol activiteiten voor de kinderen.

Volg een leuke workshop zandtekenen. Een zandtekening is een stickerkaart. Door middel van een prikkertje worden de voorgesneden vlakken van de kaart verwijderd. Na het verwijderen ontstaat er een plaklaagje. Over dit plaklaagje wordt gekleurd zand gestrooid. Het zand blijft direct plakken aan de kaart. Het zand wat er nog los bovenop ligt wordt opgevangen in een opvangbak. Op deze manier wordt de gehele zandtekening ingevuld.

Laat een leuke glittertattoo zetten als herinnering aan Rijssen! Deze nieuwste rage is erg gewild bij kinderen, maar zeker ook leuk voor volwassenen. Natuurlijk wordt de tattoo gezet met huidvriendelijke lijm.

Op het Hogewalplein staat de suikerspinkraam. Hier worden gratis suikerspinnen weggegeven…Zorg dat je er bij bent!

Vergeet de Oud Hollandse spellenkraam niet! Deze kraam bevat 10 verschillende spellen, die allemaal gespeeld mogen worden. De spellen zijn zeer populair voor zowel de kleinste kinderen, de papa’s en mama’s als de aller oudsten.

Wie komt het eerst bij de bel? Ga de uitdaging aan op het Kantelladder belspel. Zowel kinderen als volwassenen kunnen deze uitdaging aangaan.

Of ga heerlijk spelen, springen, klimmen of klauteren in de multipaly Dino, Nemo of Lego. Natuurlijk probeer je even of je kunt fietsen op de molenfiets. Wat dat is verklappen we nog niet….laat je verrassen!

De lommerdmarkt
’s Morgens vindt de lommerdmarkt plaats op de bekende locaties: Europaplein, Kerkstraat, De Hagen, Rozengaarde en Oude Veemarkt. De lommerdmarkt duurt tot ongeveer 12.00 uur. Deze grote markt met veel tweedehands artikelen zorgt er voor dat veel toeristen de weg naar Rijssen weten te vinden. Kinderen tot en met 15 jaar krijgen een gratis standplaats.

Centrum Rijssen
Centrum Rijssen heeft een uniek winkelaanbod met veel zelfstandige winkels. Laat u verrassen door het brede aanbod, de mooie aanbiedingen bij de winkeliers en kom heerlijk even bij op één van de terrassen. U kunt gratis parkeren op een van de vele parkeerplaatsen rond het centrum.

Overzicht activiteiten centrum Rijssen
Gedurende de hele zomer(vakantie) is er van alles te doen in centrum Rijssen. Hieronder treft u een overzicht.

- Elke maandag: weekmarkt tot 13.00 uur
- Elke donderdag: koopavond tot 21.00 uur en bezichtiging Schildkerk 18.30 tot 20.30 uur
- Elke zaterdag: warenmarkt tot 17.00 uur en bezichtiging Schildkerk 14.00 tot 16.00 uur       

Donderdag 18 juli - Lommerdmarkt  - tot 13.00 uur
Donderdag 18 juli - Rijssen op Straat  - tot 21.00 uur
Donderdag 25 juli - Lommerdmarkt - tot 13.00 uur
Donderdag 1 augustus - Lommerdmarkt - tot 13.00 uur
Donderdag 8 augustus - Lommerdmarkt - tot 13.00 uur
Donderdag 15 augustus - Lommerdmarkt - tot 13.00 uur
Zaterdag 24 augustus - Rijssen op Straat - tot 17.00 uur
Donderdag 29 augustus -  Restantenmarkt - tot 21.00 uur
Vrijdag 30 augustus - Restantenmarkt - tot 17.30 uur
Zaterdag 31 augustus - Shantyfestival - tot 17.00 uur
Zaterdag 31 augustus - Restantenmarkt - tot 17.00 uur    

De ondernemers van centrum Rijssen heten u van harte welkom en wensen u een prettig verblijf!

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: