Koopzaterdag met Mode-Event

06 April 2019

Tijd: 9.30 uur - 21.00 uur

RIJSSEN DÉ MODESTAD VAN TWENTE!
Presenteert de nieuwste trends tijdens de koopzaterdag van 6 april a.s.


Dat Rijssen een volwaardig en compleet mode aanbod heeft dat willen we graag laten zien op zaterdag 6 april. Op een groot podium bij de fontein presenteren professionele modellen de nieuwste voorjaars- en zomermode. Bovendien is er na afloop van de shows voldoende tijd om te winkelen, omdat er een extra koopzaterdagavond is in Rijssen. Alle winkels zijn open tot 21.00 uur.

Schild: het hart van Modestad Rijssen
Op een grote overdekte catwalk worden de nieuwste trends geshowd. De catwalk is te vinden op het Schild bij de fontein. De shows van 30 minuten beginnen om 14.00, 15.00, 16.00, 18.30 en 19.30 uur. De deelnemers aan de show zijn:
Blush, Eshuis Mode, GetDrezzed, Hema, Jolie, Koedijk Jan Heedt, Koedijk Mode, Magnifique Fashion, PC Zijstraat, Reason, Unique, Welkoop Rijssen en Wessels Mode.

USA fitnesscentrum zal op spectaculaire wijze de show openen. De shows van 14.00, 15.00 en 16.00 uur beginnen met een demonstratie Club Drums. De avondshows starten met een demo van XGO.

Modetrends
Vooral in nostalgische items, natuurlijke materialen en de nadruk op een eigen unieke stijl. De trends uit de laatste vier decennia van de 20e eeuw en Oosterse en Afrikaanse invloeden druppelen door in elke collectie. Samen met de trend in felle kleuren en prints brengen de lente- en zomercollecties een kleurrijk en vrolijk beeld. 

De jaren 80 zie je terug in korte jasjes, hippe heuptasjes en polo’s met een bijzonder kraagje of opvallende print. More is more en hoe feller hoe beter. Geel, lila, rouge en de wortelgele kleur kurkuma zijn dé seizoenskleuren. Deze trend kan niet zonder retro sporty invloeden en streetwear. Kies je voor neonkleur, grote (sport)logo’s en sidestrepen, dan zit je goed. De jaren 90 brengen de rustige designs die door soepele en glanzende stoffen een luxe gevoel geven. Denk aan zwierige rokken in verschillende lengtes en de culotte. Mooi in combinatie met grote Creoolse oorbellen. Musthaves zijn pakken, blazers en high waist broeken met grote strik of ceintuur.

Mode invloeden uit de jaren 60 ontbreken ook dit voorjaar niet. De romantiek van het plattelandsleven zie je in hippie-style wijde jurken met kleine bloemetjes. Gecombineerd met veel kant en broderie en natuurlijk ruiten. Liefst in allerlei ruiten-combinaties met elkaar, in een arty folkore-stijl. De kleur in deze trend is zonder twijfel blauw; van skyblue tot jeansblauw.

Het arty, nostalgische gevoel uit zich in de exotische invloeden uit Afrika en het Verre Oosten. Rijke kleuren, tropische bloemen en historisch aandoende prints. Veel goud en glitter, kant en fladderige stoffen. Een spannende mix met nieuwe materialen. Insecten vormen een haast vervreemdende aanvulling in grote sieraden zoals broches en haarpinnen, maar ook in prints. En natuurlijk zien we nog steeds de panter- en vogelprints.

Lila en paarsvarianten zie je als accentkleur. Een stijlvol pak met accessoires in lila of gecombineerd met wit past het helemaal in de voorjaarstrend. Kies voor een wijd langvallend jasje of een mooie lila rok. De ultieme musthave is het lila pak. Icecream sweaters en colourblocking items in combinatie met bloemen passen perfect in deze trend.

Kom kijken op 6 april en laat je inspireren!

En verder…
… Leggen veel winkels de loper uit en presenteren u de nieuwste najaarsmode en –trends.
… ’s Morgens en ’s middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt.
… Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor hen is er kinderplezier.

Kom je met de auto? Dan kun je deze gratis parkeren op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.

Kortom: je bezoek aan koopcentrum Rijssen is zeker de moeite waard!

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: