Intocht Sinterklaas

17 November 2018

Tijd: 12.30 uur - 14.00 uur

SINTERKLAASINTOCHT IN CENTRUM RIJSSEN

Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging HABI Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd voor een bezoek aan de stad Rijssen.

Op de dag dat Sinterklaas in Nederland voet aan wal zet, komt hij ook naar Rijssen. Hij komt niet alleen. Bijna 50 Pieten komen samen met Sinterklaas naar het centrum. Dat is hard nodig om alle schoenen van die lieve kinderen uit Rijssen gevuld te krijgen.

Pietengebouw (Rozengaarde 59)
Om 12.30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten in het Pietenhuis aan de Rozengaarde (naast de Bibliotheek). Hier is er even tijd om Sinterklaas een handje te geven of met hem op de foto te gaan. Om 12.50 uur vertrekt Sinterklaas in een stoere pick-up truck vanaf de Rozengaarde voor de optocht. De stoet zal onder begeleiding van de muzikanten van dweilorkest de ‘Kamgoarn Klösse’ de toer vervolgen.

Route
De route gaat via de Julianastraat, Grotestraat, Enterstraat, Oranjestraat, Kerkstraat, Rozengaarde, Europaplein, Bouwstraat, Hoge Walplein, Haarstraat naar het podium op het Schild. De verwachting is dat Sinterklaas hier rond 13.15 uur aankomt.

Schild
Op een mooi aangekleed podium op het Schild starten juf Suus en juf Rianne om 13.00 uur met het programma.

Samen met burgemeester Hofland zullen ze Sinterklaas  welkom heten in de stad Rijssen. Sommige Pieten willen Sinterklaas nog laten zien waar ze goed in zijn. Ook de Dynamieke Danspieten en DJ Chiel zijn er weer bij.

Sinterklaashuis
Om 13.35 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe huis, interieur, bed en werktafel te bekijken. Sinterklaas logeert dit jaar in een ander huis op de hoek van het Schild/Julianastraat (naast Eshuis Mode). Hier kunnen verlanglijstjes, kleurplaten, tekeningen of een brief aan Sinterklaas in de bus worden gedaan.

Rond 14.00 uur zal hij wel zo moe zijn dat hij de gordijnen van het huis dichtdoet om even te gaan slapen. De Pieten gaan terug naar het Pietenhuis. Hiermee komt dan een einde aan het officiële programma.

Korte samenvatting programma:
- 12.30 uur      Sinterklaas wordt welkom geheten bij het Pietengebouw (Rozengaarde 59)
- 12.50 uur      Vertrekt de stoet voor een rondgang door het centrum.
- 13.00 uur      Juf Suus en juf Rianne starten met het programma op het podium (Schild).
- 13.15 uur      Aankomst Sinterklaas op het Schild.     
- 13.35 uur      De Sint vertrekt naar het Huis van Sinterklaas (Hoek Schild/Julianastraat).
- 14.00 uur      Einde programma.

Kleurwedstrijd
Op de site van sintinrijssen is een leuke kleurplaat te downloaden. De ingekleurde kleurplaat is tot en met 22 november a.s. in te leveren bij het Sinthuis. Er zijn mooie prijzen te winnen! Op zaterdag 24 november a.s reikt Sinterklaas zelf de prijzen uit!

Kijk voor het laatste nieuws op: www.sintinrijssen.nl.

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: