Straatfestival

28 April 2018

Tijd: 9.30 uur - 17.00 uur

Op zaterdag 28 april zorgt Straatfestival voor extra gezelligheid. Op verschillende plekken in het centrum zullen van 13.00 tot 17.00 uur  spectaculaire optredens te zien zijn.

Goma
Zo doet Goma, een in Keulen woonachtige Argentijn, Rijssen aan. Hij reist de hele wereld rond met zijn absurde Atari show. In deze show verandert Goma gewone situaties in een ongelooflijke comedy. Onnavolgbare jongleeracties en improvisatie leiden tot een spontane en altijd hilarische show. Naast Goma is er nog veel meer straattheater te zien en te beleven in het centrum.

Cirque Colorique
Daarnaast  is de kleinste circusparade ter wereld, Cirque Colorique, ook van de partij. De spreekstalmeester zoekt een geschikte plek voor spectaculaire optredens van zijn circusparade. Met zijn reusachtige benen heeft hij een goed uitzicht over het centrum. De jongleurs en acrobaten warmen hun spieren op. Alles wordt ondersteund door vrolijke live muziek. Het kan dit kleurrijke gezelschap niet bont genoeg zijn…

Tails (Stokstaartjes)
De middag begint met twee stokstaartjes die ontsnapt zijn uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. De Tails zijn nieuwsgierig, speels, hartverwarmend en nog niet gewend aan de mensenwereld. Gefascineerd proberen ze hun nieuwe thuis te begrijpen. Zoals stokstaartjes gewoon zijn te doen, kijken ze goed voor ze je benaderen. Dus heb geduld om in contact te komen met deze prachtige diertjes…

Ook gaan twee broers een vriendelijke en positieve straatvoorstelling met muziek en knappe trucs voor jong en oud spelen De Bon Ton Bros bestaat uit Marco Bonisimo

Jeroen die kan jongleren terwijl hij muziek maakt en Marco, die met maar liefst 5 voetballen gooit. En misschien word jij uiteindelijk wel het middelpunt van de finale, waarin de kegels je om de oren vliegen. Kom dat zien!

Musique Colorique
Alsof dit nog niet genoeg is zorgt Musique Colorique voor een vrolijke noot op straat. Er mag altijd gedanst worden. En gezongen. Of gewoon gelachen…

Roderick Waterpas
Er is nog meer…  Let vooral op Roderick Waterpas als u in het centrum loopt. Verlegen kijkt hij rond, kwetsbaar en innemend als hij is. Om vervolgens op knullige wijze mensen te zoeken die zijn trukendoosje willen zien. Roderick ontpopt zich als een ware meester in het goochelen. Uurwerken verdwijnen van de polsen en trouwringen keren op raadselachtige wijze terug in theezakjes. Veelal tot zijn eigen grote verbazing. “Weet u” zegt hij, “ik snap het zelf ook niet. Maar dat geeft niet!” Een mini theatervoorstelling in de open lucht. Roderick Waterpas sluit je gelijk in je hart. Terecht nationaal en internationaal onderscheiden met de hoogste prijzen en verkozen tot de meest humoristische en originele goochel act.

En verder…
… worden op Koningsdag de terrassen in het centrum uitgebreid en zorgt livemuziek op meerdere podia voor een gezellige Oranjesfeer. Kijk voor de winkels die open zijn op winkeleninrijssen.nl.

… is er de dag na Koningsdag ’s morgens en ’s middags wekelijkse warenmarkt. Deze markt vindt u rondom het gemeentehuis.

… wordt er ook aan de kleintjes gedacht. Voor hen is er kinderplezier.

Kom dan ook gezellig naar Rijssen op 27 en 28 april. Parkeren is gratis, u bent van harte welkom!  

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: