Koopzaterdag met Mode-Event

28 September 2019

Tijd: 9.30 uur - 21.00 uur

RIJSSEN DÉ MODESTAD VAN TWENTE!
Presenteert de nieuwste trends tijdens de koopzaterdag van 28 september a.s.

Dat Rijssen een volwaardig en compleet mode aanbod heeft dat laten wij u graag zien op zaterdag 28 september a.s.. Op een groot podium bij de fontein presenteren professionele modellen de nieuwste najaars- en wintermode. Bovendien is er na afloop van de shows voldoende tijd om te winkelen, omdat er een extra koopzaterdagavond is in Rijssen. Alle winkels zijn open tot 21.00 uur.

Schild: het hart van Modestad Rijssen
Op een grote overdekte catwalk worden de nieuwste trends geshowd. De catwalk is te vinden op het Schild bij de fontein. De shows van 30 minuten beginnen om 14.00, 15.00, 16.00, 18.30 en 19.30 uur. De deelnemers aan de show zijn:
- Blush
- Eshuis Mode
- GetDrezzed
- Hema
- Jolie
- Koedijk Jan Heedt
- Koedijk Mode
- Magnifique Fashion
- PC Zijstraat
- Reason
- Unique
- Welkoop
- Wessels Mode

Trends najaar 2019/2020
Twee ogenschijnlijk tegengestelde stromingen verenigen zich in de mode. Onze hang naar nostalgie, de jaren tachtig en negentig en het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Maar ook onze fascinatie voor de toekomst, virtual reality en nieuwe toepassingen in stoffen.

Juist in de mode laten deze schijnbare paradoxale trends mooie ontwikkelingen zien, zoals de jassen en sneakers van gerecyclede PET-flessen. Kitsch, groen bewustzijn, nostalgie en technologie zijn de ingrediënten voor prachtige modecollecties.

Ondanks of misschien wel dankzij de Brexit wordt de mode geïnspireerd door Britse invloeden. In het gebruik van ruiten, Royal-achtige kostuums en Upperclass stoffen zoals rib en fluweel. En door de mix van materialen waardoor heel bijzondere blouses, truien en rokken ontstaan. Combineren van prints zoals streepdessins met animal prints typeert deze trend, waarin het eigenlijk niet gek genoeg kan. Dé kleuren zijn alle bruintinten, camel tinten, paars, fuchsia en lila. Eighties-schreeuwerig in een volledig nieuw jasje. Musthaves zijn de patchwork en/of geruite rok of blazer en de opnieuw uitgevonden Hermès print.

The eighties revival zien we in bijna alle collecties en modetrends. Opvallend is de combinatie van mat en glans. Ze zorgen voor prachtige outfits in mixen van leer, lurex, chiffon, zijde en satijn. Ook hier zie je de Hermès print terug. Dé kleuren zijn grijs, bruin, groen en blauw, allemaal in donkere tinten. Een mooi accent wordt bereikt door de combinatie met goud en zebra of python print. Musthave is het klassieke blazertje, prachtig in combinatie met een zijden top, of een glanzende broek, blazer of geheel in pak.

Een tegenhanger in kleur is de trend waarin we alles vertalen wat we leren van moeder natuur en de voortschrijdende technologie. De mode omarmt natuurlijke materialen die duurzaam worden geproduceerd en op nieuwe manieren worden verwerkt in moderne items. Wollen rib patronen, soepele leren taillebroeken, aaibare wol en teddy stof. De kleuren zijn simpel en licht met een hoofdrol voor bruintinten, geel en andere typische herfsttinten. Zacht, oversized, grove breisels en veel details en accessoires zoals riempjes zijn hot in deze trend. Musthaves zijn de lange lammy jas en items in corduroy en/of leer.

Kom kijken op 28 september en laat u inspireren!

En verder…
… Leggen veel winkels de loper uit en presenteren u de nieuwste najaarsmode en –trends.
… ’s Morgens en ’s middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt.
… Ook aan de kleintjes wordt gedacht. Voor hen is er kinderplezier.

Komt u met de auto? Dan kunt u deze gratis parkeren op de vele parkeerplaatsen rond het centrum.

Kortom: uw bezoek aan koopcentrum Rijssen is zeker de moeite waard!

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: