Koopzaterdag met thema 'Rijssen op Wielen'

28 Juni 2014

Tijd: 09.30 uur - 21.00 uur

Ondernemersvereniging HABI en AJ Events hebben een mooi en divers programma opgezet voor de koopzaterdag van 28 juni a.s. Het thema voor deze zaterdag is ‘Rijssen op Wielen’. Tijdens deze koopzaterdag zijn de winkels in koopcentrum Rijssen open tot 21.00 uur.

De activiteiten en presentaties zijn verdeeld over het hele centrum. U wordt verrast met mooie, unieke, antieke en de nieuwste items in de Grotestraat, Elsenerstraat, Haarstraat, op het Schild, Hoge Wal plein en Europaplein.

Alles wat er gepresenteerd wordt heeft een link met wielen. Zo presenteren een 8 tal plaatselijke autobedrijven hun auto’s, authentieke oude auto’s en nieuwe series. Een aantal autobedrijven showt één van de nieuwste auto’s, die nog niet eerder zijn getoond.

Het randgebeuren is erg divers. Het Europaplein wordt omgetoverd als truckersplein. Door een aantal plaatselijke transportbedrijven worden de oudste en de nieuwste modellen trucks geshowd. Een carrosserie/herstel bedrijf laat zien hoe men  ‘oud’ materiaal terugbrengt naar de originele staat van een voertuig.

Een groep liefhebbers van radiografisch bestuurbare trucks, op een schaal van 1:4, willen graag hun kostbare bezit aan u tonen en zullen door het centrum rijden. ‘Modelbouw Twente’ presenteert materiaal met wiel en wielen in diverse maten en vormen.

Bij dit evenement mag natuurlijk de fiets niet ontbreken. Deze zult u zowel in als rondom het centrum tegenkomen. De ‘Historisch Fietsgroep Noord’ zal rondrijden met kleding in stijl van hun antieke fiets uit de jaren 1895 tot 1980.

Verder zijn er nog meer dingen op wielen te bewonderen zoals ‘Keep Them Rolling’ met oude legervoertuigen, historische tractoren, oude motoren waaronder o.a. Harley-Davidson, Boy Bromfiets (gebouwd in Rijssens enigste bromfietsfabriek (1955-1957)), enz.

De Mack brandweerauto van vliegbasis Twente wordt met speciaal transport naar Rijssen gebracht en wordt  tentoongesteld in zijn volle ornaat. Het ‘Brandweermuseum Rijssen’ zet hun antieke brandweerauto in die af en toe een rondrit zal maken.

De muziek die ten gehore wordt gebracht sluit aan op het thema ‘Rijssen op Wielen’ en heeft minimaal één wiel. Voor de kleintjes is er een leuke attractie.

Ook de plaatselijk winkels doen mee door diverse vervoermiddelen in of voor hun winkel presenteren. De winkels in koopcentrum Rijssen zijn open tot 21.00 uur.

Deel deze informatie


Overige evenementen

Volg ons ook op Twitter! @winkelenrijssen
Onderstaande bedrijven zijn lid van Ondernemersvereniging HABI: